Historie van ons bedrijf

Van fietsenhandel tot totaalconcept mobiliteit

 

Martin Schilder, de grootvader van de huidige directeur, begint in 1935 in Limmen een fietsenzaak. Zijn liefde voor auto’s blijkt echter groter te zijn en twee jaar later stapt hij over op de verkoop van DKW’s, een automerk dat inmiddels niet meer bestaat. 

 

Volkswagen
In 1947 tekent grootvader Schilder een dealerovereenkomst met de importeur van Volkswagen. Daarmee is hij één van de eersten die in Nederland de Volkwagen Kever gaat verkopen. In korte tijd wordt dit karakteristieke autootje razend populair. De combinatie van een succesvol automerk en een goede relatie met de klanten zorgt voor een explosieve groei van het bedrijf.

 

Audi, SEAT en Skoda
In de jaren vijftig verhuist het bedrijf naar Alkmaar. Omdat de klantenkring in de omliggende gemeenten blijft groeien, worden filialen geopend in Bergen, Heerhugowaard en Castricum. In 1974 verwerft Martin Schilder het Audi dealerschap. In 1987 volgt SEAT en in 1993 Skoda.

 

Totaalconcept mobiliteit
Anno 2018 is Martin Schilder uitgegroeid tot een bedrijf waar ruim 450 goed opgeleide professionals werken. Het bedrijf is prominent aanwezig in Noord-Holland met vestigingen in Alkmaar, Bergen, Den Helder, Haarlem, Heemskerk en Schagen. Martin Schilder heeft de groei ook gezocht in uitbreiding van producten en diensten. Het bedrijf biedt een zogeheten totaalconcept in mobiliteit. Dit betekent dat we naast verkoop en onderhoud ook actief zijn met lease, verhuur, tankstations, schadeherstel, bedrijfswageninrichting, financiën en verzekeringen.

Martin Schilder is en blijft voortdurend in beweging en loopt voorop in nieuwe ontwikkelingen. Het bedrijf is sterk en gezond en heeft meer dan genoeg ondernemerszin en ambitie voor de volgende 80 jaar!Zoeken in vacatures
Volg ons ook via:                

    @martinschilder

@jappie23 Bedankt Gerard!
27 februari
Martin Schilder Groep

T: 072 - 541 06 81
E: contact@martinschilder.nl
W: www.werkenbijmartinschilder.nl